kabel
Illustrasjonsfoto. Statnett

En eventuell reinvestering i Skagerrak 1 og 2 må ses i sammenheng med om havvinden kobles til land med hybridforbindelser eller radialer, ifølge Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

De to eldste kabelforbindelsene mellom Norge og Danmark, Skagerrak 1 og 2, satt i drift i 1977, nærmer seg sin tekniske levetid. Kablene har en effekt på 250 MW hver. Tekniske vurderinger viser at SK kablene «mest sannsynlig kan være i drift til 2026 med normalt vedlikehold», skriver Statnett i...
Artikkelen er 145 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.