bitcoin
Illustrasjon: Flying Logos/Wikimedia Commons

–  Å bruke vår rene, norske kraft til et utpreget spekulasjonsobjekt som kryptovaluta er ikke det vi skal prioritere, sier Espen Barth Eide.

  • Øyvind Zambrano Lie

For snaut tre år siden vedtok et enstemmig Stortinget å innføre full elavgift for datasentre som utvinner kryptoaluta. Men datasenterbransjen protesterte, og regjeringen gikk tilbake på forslaget. Istedenfor å betale elavgift på 16,69 øre per kilowattime, slipper derfor store datasentre nå unna med å betale det samme som industrien, 0,546...
Artikkelen er 277 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.