solberg
Erna Solberg starter Tolga kraftverk. Bak står prosjektleder Tormod Kleppa. Foto: Hafslund Eco

«Skal vi utvikle energinasjonen Norge, trenger vi flere utbygginger som dette», var budskapet fra statsminister Erna Solberg.

  • Øyvind Zambrano Lie

Tirsdag åpnet statsministeren Tolga kraftverk, som ligger i kommunene Tolga og Os i Østerdalen. Kraftstasjonen inne i fjellet er 20 meter høy, 46 meter lang og 12,5 meter bred, og har tre francisturbiner med en slukeevne 60 m3/s. Installert effekt er 3 x 15 MW, og med sine totalt 45...
Artikkelen er 437 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.