eviny ventures
F.v. Andreas Tufteland Engelsen, Roald Brekkhus og Lisa Marie Nyvoll i Eviny ventures. Foto: BKK

 BKKs venturefond har en ambisjon om å investere nærmere en halv milliard kroner i oppstart- og vekstselskaper de kommende årene.

  • Øyvind Zambrano Lie

BKK Spring har investert 90 millioner kroner siden oppstarten i 2017, og ambisjonen er nå økt til 480 millioner kroner, skriver BKK i en pressemelding.

Venturefondet skifter i disse dager navn fra BKK Spring til Eviny ventures i forbindelse med at BKK-konsernet endrer navn til Eviny.

– Venturefondet har levert solide resultater både finansielt og strategisk. Investeringene på 90 millioner kroner er i dag verdsatt til over 340 millioner. Strategisk har fondet tilført konsernet verdi i form av innsikt, partnerskap og nye forretningsmuligheter. Vi ser at modellen vår som aktiv industriell investor gir reell merverdi til selskapene våre. Når vi nå har fått klarsignal for et betydelig høyere ambisjonsnivå, skal vi skape flere vinn-vinn situasjoner, sier leder i Eviny ventures, Andreas Tufteland Engelsen, i meldingen.

Eviny ventures skal ifølge meldingen bli «Nordens ledende venturemiljø for gründere som setter fart i overgangen fra fossil til fornybar».

– Eviny ventures skal være en døråpner for porteføljeselskapene til nye kunder, partnere og investorer. I tillegg skal vi tilføre kompetanse, kapital og fart slik at selskapene virkelig rigges for å lykkes. Norge er verdensledende på elektrifisering av samfunnet. Ved å bistå selskap til å satse internasjonalt bidrar vi til å skape fremtidsrettede arbeidsplasser innenfor grønn teknologi i Norge, sier Engelsen.

Eviny ventures har i dag eierposisjoner i Tibber, Heimdall Power, Zinus, ClevAir, Really!, Birdsview, Sevendof, xIQ og Last Mile Soultions.