Norge og EU gir den kraftkrevende industrien kompensasjon for de høye CO2-prisene, så ikke industrien skal flytte dit det er gratis å slippe ut CO2. Foto: Jarle Vines/Wikimedia Commons

Norge betalte 6,7 milliarder i CO2-kompensasjon i 2013-2020, men kan måtte punge ut over ti ganger mer i 2021-2030. Hydrogenproduksjon kan gi enda større økning.

  • Øyvind Zambrano Lie

På vegne av Klima- og miljødepartementet har Miljødirektoratet sendt ut forslag til forskrift om CO2-kompensasjon for industrien for perioden 1. januar 2021 til 31. desember 2030 på høring. Formålet med CO2-kompensasjonsordningen er å motvirke karbonlekkasje, altså at bedrifter flytter bort fra Norge og Europa på grunn av økte kraftpriser som...
Artikkelen er 606 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.