svalbard
Kullkraftverket på Svalbard skal skiftes ut med med et nytt verk som kan gå på både diesel og ulike fornybare energibærere. Foto: Birger Amundsen

Regjeringen velger diesel og multifuel-teknologi for å kunne ta i bruk flere typer fornybare brensler.

  • Øyvind Zambrano Lie

Longyear Energiverk, som forsyner Longyearbyen på Svalbard, ble satt i drift i 1983. Verket har en samlet effekt på 28 MW, hvorav 12 MW er til strøm og 16 MW er til fjernvarme. Energiverket er slitt, har store vedlikeholdskostnader og gir høye utslipp av CO2. Nå skal det skiftes ut....
Artikkelen er 539 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.