kreosot
Kreosotimpregnerte stolper er skadelig for helse og miljø. Foto: Atle Abelsen

Elvia har besluttet å fase ut bruken av nye, kreosotimpregnerte stolper i sitt distribusjonsnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Elvia vil fra årsskiftet gå over til å benytte saltimpregnerte stolper med jordbåndsbeskyttelse som standard. I hakkespettutsatte områder vil kompositt stolper benyttes, skriver selskapet i en pressemelding. «Elvia vil løpende vurdere aktuelle stolpetyper basert på erfaringer som gjøres og den tekniske utvikling på området, for å ivareta en bærekraftig og...
Artikkelen er 168 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.