vindturbin
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Dropper å basere avgiften på installert effekt, vil isteden ta utgangspunkt i kraftproduksjonen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen varslet i revidert nasjonalbudsjett 2021 om innføring av en moderat produksjonsavgift på landbasert vindkraft fra 2022. Men det har vært usikkert hvor stor avgiften skal bli. Nå har den avgående regjeringen lagt fram sitt syn, i forslag for statsbudsjett for 2022. – Vi foreslår å innføre en avgift på...
Artikkelen er 291 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.