vindturbin
Illustrasjonsfoto: Robert Sandell/Mostphotos

Vindparken forstyrrer TV-signalene i området, men NVE avviser NTVs påstand om at vindturbinene må stenges og at konsesjonen er ugyldig.

  • Øyvind Zambrano Lie

I mars i år varslet Norges Televisjon AS (NTV) NVE om at de hadde mottatt bekymringsmeldinger fra brukere av det digitale bakkenettet for TV-signaler i Revnes på Fosen i Trøndelag. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) konkluderte med at årsaken var at vindturbinene på Harbaksfjellet skapte interferens som forstyrret TV-signalene. De lyktes ikke...
Artikkelen er 910 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.