galaaen
Direktør Øistein Schmidt Galaaen i Norwea. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Om nivået og detaljene i vindkraftskatten ikke kommer inn i konsesjonene, blir vindkraftkommunene prisgitt salderinger opp mot alle gode formål i budsjettprosesser, advarer Norwea.

  • Øyvind Zambrano Lie

I sitt forslag til statsbudsjett for 2022 vil den avgående regjeringen innføre en vindkraftavgift på 1 øre/kWh som skal tas inn av staten og deles ut til vindkraftkommunene.  Men Norwea frykter at pengene ikke når fram til kommunene som faktisk blir berørt. – Forslaget er langt fra krystallklart. Vi trenger...
Artikkelen er 620 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.