byneset
I går ble ett av de fire demonstrasjonsanleggene i EU-prosjektet Remote åpnet på Byneset i Trondheim. Foto: TrønderEnergi

På Byneset i Trondheim kombineres både solkraft, vindkraft, hydrogen og batterier i et EU-prosjekt som skal gi renere energi til avsidesliggende øysamfunn.

  • Øyvind Zambrano Lie

Direktør i SINTEF, Alexandra Beck Gjørv, foretok torsdag den offisielle åpningen av Rye mikronett på Byneset i Trondheim. Gårdbruker Lars Hoem er koblet av strømnettet og produserer nå egen strøm til to gårder fra solcellepaneler og en privat vindturbin. Anlegget produserer mer energi enn de forbruker på de to gårdene....
Artikkelen er 177 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.