roan
Roan vindpark på Fosen i Trøndelag.
Foto: Ole Martin Wold/Fosen Vind

Utbyggingen krenker reindriftssamenes rett til kulturutøvelse, slår Høyesterett fast.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med uttalelse fra Olje- og energidepartementet. I dag avsa Høyesterett dom i saken om Fosen Vinds utbygging av vindkraft i reindriftsområder. Det ble slått fast at konsesjonsvedtaket fra 2013 er ugyldig. I en pressemelding kommenterer daglig leder i Fosen Vind, Tom Kristian Larsen, dommen slik: – Dette kommer selvsagt overraskende...
Artikkelen er 765 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.