kanstadbotn
Dagens 132 kV-ledning mellom Kvandal og Kanstadbotn nærmer seg teknisk levealder og skal reinvesteres. Foto: Statnett

I fjor høst skulle prosjektet koste 420-470 millioner kroner. Nå er prisen økt til 620-650 millioner. Kraftmontasjes inntreden etter Rebaioli er ikke årsaken.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den 74 kilometer lange 132 kV-linjen mellom Kvandal og Kanstadbotn på grensa mellom Nordland og Troms har skapt uvanlig mye hodebry for Statnett. Først tok Kraftmontasje Statnett for retten fordi de mente Rebaioli ikke burde blitt valgt som leverandør siden de hadde økonomiske problemer. Statnett vant til slutt rettsfeiden, før...
Artikkelen er 521 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.