linnorm
Konseptskisse med alternative ruter for kraftkabel til Linnorm-feltet. Tjeldbergodden er nå avklart som nettilkoblingspunkt for Linnorm ved en egen kraft fra land-løsning. Skisse: Shell

Frp vil ha forsikringer fra statsråden om at kraften ikke kommer fra europeisk kull- eller gasskraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Hvordan kan statsråden garantere at det ikke er strøm fra europeiske kull- eller gasskraftverk som blir sendt ut for å elektrifisere sokkelen slik som for eksempel på Linnorm», spør Frps Frank Edvard Sve i et skriftlig spørsmål til energiminister Marte Mjøs Persen. Lite tyder på at verken Persen eller noen...
Artikkelen er 460 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.