kabel skjøt nsl
Slik så det ut da NSL-kablene mellom Norge og England ble skjøtet sammen i juni 2021. Foto: Statnett/NSL

Men når kapasiteten økes til 1400 MW, vil tapet bli mellom 3,5 og 4 prosent.

  • Øyvind Zambrano Lie

Alle HVDC-forbindelsen fra Norge til utlandet har en såkalt implisitt tapsalgoritme. Det skal gjøre at man ikke overfører kraft på kabelen når verdien av kraften som tapes på veien er større enn verdien av selve kraftoverføringen. Når man lager prisalgoritmene er det et mål at tapene i størst mulig grad...
Artikkelen er 491 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.