Bildet er fra tunneldrivingen i Statnetts forrige strekning på Oslos ringkabler, mellom Smestad og Sogn. Foto: Statnett

Den anslåtte kostnaden for kabelforbindelsen Sogn-Ulven i Oslo har økt fra 1340-1490 millioner kroner i fjor til 2020-2520 millioner kroner i år.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det går fram i Statnetts nettutviklingsplan for 2021, som ble lansert i går. «Kostnadsøkningen skyldes i hovedsak at prosjektering og grunnundersøkelser har avdekket behov for større omfang av tette- og sikringsarbeider. I tillegg måtte anbudskonkurransen for tunnelentreprisen avlyses og avholdes på nytt grunnet en presset markedsituasjon, noe som også innebar...
Artikkelen er 343 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.