Modulene i Solgrids park ved Varberg i Sverige produserer også strøm når sollyset treffer baksiden, noe som gir økt effekt. Foto: Solgrid

Norske Solgrid sitt første solkraftanlegg i Sverige er nå satt i drift, med tosidige paneler.

  • Øyvind Zambrano Lie

I solparken utenfor Varberg, 7 mil sør for Göteborg, har Solgrid investert i de de kaller «neste generasjons solceller», som skal være spesielt egnet for nordiske forhold. «De nærmere 9000 tosidige modulene produserer også strøm når sollyset treffer baksiden, noe som gir økt effekt. Parken har en installert effekt på...
Artikkelen er 153 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.