rørmast
Linjeentreprenøren Linka setter opp det siste mastepunktet rett før den ombygde transformatorstasjonen i Spydeberg. Foto: Linka

Elvias nye ledning mellom Spydeberg og Tunby øker leveringssikkerheten for Spydeberg-beboerne dramatisk.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Sikkerhetsprinsippet N –1 har lenge vært gjeldende de fleste steder i det norske kraftsystemet. Det vil si at om en transformatorstasjon eller en innmatningslinje faller ut, skal de lokale områdene likevel være sikret elektrisk kraft via andre transformatorstasjoner eller ledninger. Tettstedet Spydeberg i Indre Østfold har vært et av unntakene...
Artikkelen er 939 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.