brasil
Statkraft er aktive i Brasil med både vindkraft og vannkraft. Vannkraftverket Viçosa ligger ved elven Castelo i delstaten Espirito Santo. Foto: Statkraft

Et selskap Statkraft senere tok over, utførte ulovlige betalinger for å framskynde offentlige tillatelser mellom 2011 og 2014.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statkraft har vært til stede i Brasil siden mars 2012, da SN Power kjøpte en minoritetsandel i selskapet Desenvix. Det Statkraft nok ikke visste, var at selskapet drev med korrupsjon. I 2015 økte Statkraft sin eierandel til 81,3 prosent og integrerte selskapet i Statkraft som Statkraft Energias Renovávais. Ulovlige betalinger...
Artikkelen er 354 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.