troll B
Statnett mener det ikke er nok kapasitet i nettet nå til å helelektrifisere Troll B (bildet). Foto: Øyvind Hagen/Equinor

Equinor får nei til 1 TWh planlagt økt forbruk fra 2027 og 2030 på Troll B og Oseberg på grunn av manglende kapasitet i nettet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, ga Olje- og energidepartementet Equinor i mars tillatelse til å øke kraftuttaket fra Kollsnes med til sammen 221 MW fra Kollsnes til Troll B og C, Oseberg Feltsenter og Oseberg sør. Equinor har opplyst at Troll-forbruket skal tas ut fra slutten av 2022, mens forbruket fra...
Artikkelen er 759 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.