persen
Energiminister Marte Mjøs Persen (A). Foto: Øyvind Zambrano Lie

«Dersom Norge skulle begrense handelen over utenlandsforbindelsene i et forsøk på å påvirke kraftprisen, vil det være i strid med våre forpliktelser», skriver energiministeren.

  • Øyvind Zambrano Lie

Kan Norge ensidig begrense bruken av NordLink-kabelen «slik Tyskland har gjort det», for å unngå uønsket prisstigning i Norge, spurte Rødt-leder Bjørnar Moxnes nylig energiminister Marte Mjøs persen (A). Han viser til at Tyskland har valgt å strupe kapasiteten i Nordlink-kabelen fram mot 2026, begrunnet med at det er begrensninger...
Artikkelen er 340 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.