aker
Slik kan Akers undervannsstasjoner for havvind bli seende ut. Illustrasjon: Aker Offshore Wind

Aker Offshore Wind presenterer ny teknologi som skal gjøre Skottland og Storbritannia til ledende havvind-nasjoner.

  • Øyvind Zambrano Lie

Aker Offshore Wind har lagt fram planer om å bruke undervanns-stasjoner i sine vindparker. Stasjonene skal utvikles, produseres og leveres i Skottland av Aker Solutions. Transformator- og omformerstasjoner for havvind er tradisjonelt plassert på havet. Men å flytte dem ned til havbunnen gir flere påliteligheter og kostnadsfordeler, skriver Aker Offshore...
Artikkelen er 314 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.