tokagjelet
Ved inntaket i enden av Longvoitnevatnet er det bygget en betongsterskel, og det er her robåten med de tre personene gikk utfor i den sterke strømmen og havnet ned i en foss med 15 meters fall øverst i Tokagjelselva. Bildet er tatt tidligere, på et tidspunkt da det var betydelig mindre vann i elva. Foto: Stein Arne Bakken

Byggingen av Tokagjelet kraftverk er kommet i nyhetsbildet etter at tre personer antas å ha omkommet søndag da robåten deres gikk utenfor betongterskelen ved inntaket.

  • Stein Arne Bakken

Energiteknikk besøkte kraftverket, i Kvam i Hardanger, tidligere i måneden for å lage en reportasje om utbyggingen til siste utgave av bladet. Administrerende direktør Knud Nørve i Clemens Kraft AS, som er byggherre for prosjektet, opplyser nå til NRK at det skal settes opp skilt og gjerder, men at de...
Artikkelen er 915 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.