Sauer på innmarksbeite på Energeias kraftverk i Nederland. Foto: Energeia

Solcellepark kombinert med beiteland skal gi strøm til 20 øre/kWh.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det norske selskapet Energeia AS har sendt melding til NVE om at de planlegger å bygge Seval Skog solkraftverk og Innmarksbeite ca. 17 kilometer vest for Gjøvik sentrum i Innlandet fylke. Prosjektet innebærer etablering av kombinasjonsdrift av solkraftverk og landbruksvirksomhet på samme landareal. 20 øre/kWh Kraftverket skal kunne produsere 130...
Artikkelen er 539 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.