solgrid
Kristin Melsnes i Solgrid og Bjørn Vegard Øiungen, næringsutvikler i Stor-Elvdal kommune på stedet der solkraftverket skal bygges. Foto: Solgrid

Solkraftselskapet Solgrid har søkt om konsesjon for å bygge det de kaller Norges første bakkemonterte solkraftverk.

  • Øyvind Zambrano Lie

Solgrid AS har utviklet sitt første norske prosjekt i Stor- Elvdal kommune i Østerdalen. Det skal få en installert effekt på 7 MWp, og en årsproduksjon på 6,4 GWh. Det blir ifølge selskapet den første solkraftkonsesjonen som behandles av NVE. Energiteknikk har imidlertid omtalt at det er levert en melding...
Artikkelen er 360 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.