gaudestad
Anders Gaudestad, konserndirektør for kraftforvaltning i Agder Energi. Foto: Agder Energi

Det nederlandske energiselskapet Eneco har kjøpt det tyske selskapet Nordgröön av Agder Energi.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Vi er tilfredse med å ha funnet en kjøper av Nordgröön som vil utvikle selskapet ytterligere, sier Anders Gaudestad, konserndirektør for kraftforvaltning i Agder Energi, i en pressemelding.

Han understreker at Agder Energi beholder sin virksomhet i Entelios AG, som optimaliserer kraftforbruket mot store tyske industribedrifter og selger tjenester til de store nettselskapene.

– Vi ser fortsatt spennende muligheter til å videreutvikle våre andre posisjoner i Tyskland, samtidig som vi ser stadig muligheter til å utvikle tjenester og industri i det norske og nordiske markedet. Salget av Nordgröön er en konsekvens av prioriteringer i et marked med mange muligheter, sier Gaudestad.

Nordgröön tilbyr tjenester innen energioptimering, synkronisering og integrasjon av fornybare energikilder i Tyskland. Nordgröön håndterer energisalget på vegne av eier av vindkraftverk, solkraftverk og biogass i det tyske markedet. Selskapet har kontor i Medelby, nord i Tyskland like ved grensen til Danmark.