syrtveitfoss
Kraftverket er planlagt med inntak ovenfor dammen på Byglandsfjord. Foto: Agder Energi

Planlegger å bygge Syrtveit kraftverk i Otra i Evje og Hornnes kommune i Agder.

  • Øyvind Zambrano Lie

Kraftverket er planlagt med inntak på vestre bredd ovenfor dammen på Byglandsfjord og utløp nedenfor Syrtveitfossen. Foreløpige produksjonsberegninger basert på utnyttelse av et bruttofall på 16,5 meter, slukeevne på 135 m3/s og minstevannføring på 15 m3/s (tilsvarer gjeldende minstevannføring ut av Byglandsfjorden) gir en midlere kraftproduksjon på om lag 117...
Artikkelen er 489 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.