ams-motstand
Noen få tusen kunder nekter å få skiftet ut de gamle analoge målerne med AMS-målere. Det kan gi utslag på nettleia. Foto: Atle Abelsen

Strålingsfrykt, personvern og generell hardnakket motstand. Nettselskapene sliter fremdeles med kunder som verken vil ha AMS eller betale for alternativet.

  • Atle Abelsen

Advokat og partner Mari Reitzel Bjerke fra advokatfirmaet Haavind AS advarer mot en situasjon der merarbeidet for nettselskapene ved kundenes AMS-gjenstridighet må dekkes inn via nettleia til andre nettkunder. Hun påpeker at en del nettkunder stiller krav om særbehandling fra nettselskapene. Noen vil ha fjernet kommunikasjonsdelen fra AMS-måleren, andre nekter...
Artikkelen er 947 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.