thamshavn
En av de nye transformatorstasjonene, i Orkdal, er viktig for forsyningen av Elkems smelteverk i Thamshavn. Foto: Trondheim havn/Wikimedia Commons

Statnetts styre har fattet investeringsbeslutning for transformatorstasjonene Orkdal, Aurland 1 og Fortun.

  • Øyvind Zambrano Lie

Dermed kan arbeidet med prosjektering og planlegging gå over i neste fase, skriver Statnett i en melding på sin nettside. De tre nye stasjonene vil legge til rette for videre nettutvikling i Trøndelag, Sogn og Fjordane og Bergens-regionen. Aurland I er en viktig forutsetning for å sette i drift ny...
Artikkelen er 320 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.