støre salten
Statsminister Jonas Gahr Støre hos Elkem Salten. Foto: Statsministerens kontor

Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet i dag det nye energigjenvinningsanlegget ved silisiumfabrikken hos Elkem Salten i Nordland.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det nye energigjenvinningsanlegget skal gjenvinne rundt 30 prosent av den elektriske energien som brukes ved Elkem Salten. Det benytter ovnenes avgassvarme til å produsere damp som ledes gjennom en turbin som produserer 270 GWh kraft per år, opplyser Elkem til Energiteknikk. – Det nye energigjenvinningsanlegget er et godt eksempel på...
Artikkelen er 103 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.