oo-star-wind-floater
En turbin som leverer over 10 MW, skal monteres på flyterkonseptet O-O-Star fra Olav Olsen. Illustrasjon: Enova

Aker Solutions skal sammen med Iberdrola, Olav Olsen og andre selskaper teste ut ny løsning for flytende plattformer for vindkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Partnerne i Flagship-prosjektet har som mål å få bygget en pilotversjon som kan installeres og testes utenfor Karmøy. Prosjektet, som har fått navnet Flagship (FLoAtinG offSHore wInd oPtimization), er delvis finansiert av EU (Horison 2020). Støtten på 124,2 millioner kroner fra Enova til Aker Solutions AS skal gå til utvikling...
Artikkelen er 344 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.