johan sverdrup
Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Foto: Equinor

«Verken hensiktsmessig eller mulig å estimere kraftforbruk og arbeidsplasser til grønn industri opp mot» elektrifisering av sokkelen, svarer energiministeren.

  • Øyvind Zambrano Lie

Kan statsråden estimere hvor mange «grønne» fabrikker, som batteri-, hydrogen og ammoniakkfabrikker, spesifisert også i antall arbeidsplasser, Norge sier nei til, ved å prioritere bruk av kraft til elektrifisering av sokkelen, spurte Frps Arion Nilsen nylig energiminister Marte Mjøs Persen. Ifølge Nilsen har elektrifisering av norsk sokkel med strøm fra...
Artikkelen er 311 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.