svartisen
Bildet er fra Svartisen kraftverk i Meløy kommune i Nordland. Illustrasjonsfoto: Statkraft

Regulerkraftprisen nådde pristaket, alle budene var brukt opp.

  • Øyvind Zambrano Lie

Kraftprodusenter i regulerkraftmarkedet både i NO3 (Midt-Norge) og NO4 (Nord-Norge) fikk ca. 50.000 kroner per MW for å regulere opp produksjonen fredag ettermiddag. Den ekstreme prisen i regulerkraftmarkedet tilsvarer altså 50 kroner/kWh. Den samme ettermiddagen betalte strømkundene i de to nordligste prisområdene mellom 1,25 og 1,40 kroner/kWh. Mer normalt i...
Artikkelen er 294 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.