lader
Den norske ladeoperatøren Current Eco leder et av tre internasjonale prosjekter som skal utnytte unike tidsserier av driftsdata fra norske ladesystemer. Foto: Current Eco

Norske forskere, ladeoperatører og nettselskaper sitter på tidsserier med ladedata tilbake til 2015 som kan være svært verdifulle i utviklingen av morgendagens ladesystemer.

  • Atle Abelsen

Ingen andre land i verden har vært like tidlig ute som Norge med å stimulere markedet til å øke andelen elektriske biler. Dermed har norske forskere og næringsliv samlet erfaring og driftsdata i komplette tidsserier fra ladeinfrastrukturen som ingen andre i verden. To nye internasjonale forskningsprosjekter med norsk ledelse har...
Artikkelen er 922 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.