blader vindturbin
Det er klart for ny turbintransport på Fosen, som følge av at blader må demonteres og repareres. Arkivfoto: Fosen Vind

Det er oppdaget en svakhet på noen av turbinbladene, og for å være på den sikre siden vil 20 blader bli demontert for inspeksjon og reparasjon.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det skriver Fosen Vind i en melding. Kommunikasjonsansvarlig Geir Fuglseth opplyser til Energiteknikk at svakheten som er oppdaget, ikke utgjøre noen fare for at bladene eller deler av dem skal falle ned. Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker i Åfjord kommune ble ferdigstilt i 2020. Det skal ikke være oppdaget noe tilsvarende...
Artikkelen er 202 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.