opprømming
Fra oppremmingen av tunnelen, som kommer ut i dagen under en majestetisk fjellhammer ved Flaten ved Lustrafjorden. Foto: Norsk Vannkraft

Bergselvi skulle bygges ut med to kraftverk. Resultatet ble ett, av hensyn til miljøet.

  • Atle Abelsen

Fra disse tider skal nedbøren som treffer nordsiden av de myteomspunne Skagastølstindene i Luster, med Norges tredje største fjell Storen, krystes ut til nye kilowattimer for sogningene. Fra det hvite gullet fra oven treffer den fryktinngytende og tidligere ubestigelige fjelltoppen på 2405 meter og styrter som vann et par tusen...
Artikkelen er 761 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.