nsl
Fra leggingen av North Sea Link (NSL) mellom Norge og England. Foto: Statnett

Statnett og National Grid øker den maksimale kapasiteten som tilbys markedet fra 700 MW til 1050 MW.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det skriver Statnett i en melding. North Sea Link-forbindelsen mellom Suldal i Rogaland og Blyth nær Newcastle i England startet prøvedrift 1. oktober. Kabelen er bygget for en overføringskapasitet på 1400 MW. Siden prøvedriften startet, har maksimal kapasitet vært begrenset til 700 MW. For tiden er det imidlertid en feil...
Artikkelen er 178 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.