tonne
Statnett-sjef Hilde Tonne fortalte på høstkonferansen i Oslo onsdag om rekordhøye flaskehalsinntekter fra utenlandskablene. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Hittil i år har Statnett tjent 2,9 milliarder kroner på kabelforbindelsene til nabolandene.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det er ny rekord for slike inntekter og bidrar til å redusere nettleia Statnett tar inn, skriver Statnett i en pressemelding. De rekordhøye flaskehalsinntektene skyldes store prisforskjeller mellom Norge og andre land, og ble presentert i dag på Statnetts Høstkonferanse. Ved siden av inntektene fra internasjonale forbindelser er slike inntekter...
Artikkelen er 267 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.