dudgeon
Foto: Equinor

Equinor har inngått en avtale med Eni om salg av 10 % eierandel i havvindprosjektet Dogger Bank C i Storbritannia.

  • Øyvind Zambrano Lie

Equinor oppnår et vederlag for eierandelen på om lag 70 millioner britiske pund, skriver selskapet i en pressemelding.

Eni har også inngått en avtale, på samme vilkår, om kjøp av 10 prosent i Dogger Bank C fra prosjektpartner SSE Renewables. Når transaksjonen er fullført, vil ny aksjonærfordeling i Dogger Bank C-prosjektet være: SSE Renewables (40 %), Equinor (40 %) og Eni (20 %).

– I likhet med Dogger Bank A og B følger salget i Dogger Bank C vår strategi om tidlig inntreden i stor skala i utvalgte markeder, der vi utnytter vår offshore-kompetanse til å modne frem prosjekter og redusere risiko, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for fornybart i Equinor, i meldingen.

Equinor og SSE Renewables sikret seg havvindkontrakter på 3,6 GW for Dogger Bank i britiske myndigheters Contract for Difference-auksjoner i 2019.

Når Dogger Bank er fullført, vil det bli verdens største havvindpark. Samlet vil den produsere om lag 18 TWh per år.