Gassprosesseringsanlegget på Kårstø i Rogaland kan bli elektrifisert. Foto Foto: Øyvind Hagen/Gassco

Målet er å kutte snaut 500.000 tonn CO2 per år. Til det må strømuttaket økes med 160 MW.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med opplysning fra Gassco om kraftbehovet. På vegne av operatør Gassco og interessentskapet Gassled har Equinor tildelt Aibel en kontrakt for tidligfasestudier (FEED) for å elektrifisere turbiner og trykkokere på Kårstø prosessanlegg, skrier Equinor i en melding. Verdien av kontrakten er anslått til 130 millioner kroner for FEED-studien, som...
Artikkelen er 226 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.