mast
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Strømprisen for husholdningene i 3. kvartal var dobbelt så høy som gjennomsnittet de siste fem årene.

  • Øyvind Zambrano Lie

Gjennomsnittlig strømpris for husholdningene, utenom avgifter og nettleie, var 76,3 øre/kWh i 3. kvartal 2021. Det er over dobbelt så høy pris sammenlignet med gjennomsnittet for 3. kvartal de siste fem årene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Bakgrunnen for prisene har vært høye brenselskostnader og lav magasinfylling. Den totale strømprisen for...
Artikkelen er 241 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.