rynning-tønnesen
Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen tror det er mulig å finne en løsning som både sikrer reindriftas rettigheter og som gjør at Fosen-møllene ikke må rives.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Reindriftsnæringa ber om at vindturbinene på Roan og Storheia rives, og beskylder Olje- og energidepartementet for å forsøke seg på omkamp etter Høyesteretts banebrytende dom som slår fast at vindkraftutbyggingen på Fosen krenker reindriftsamenes rett til kulturutøvelse. – Ville det være akseptabelt å rive noen av turbinene, eller alle, i...
Artikkelen er 373 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.