solcellespesialisten
FoU-ansvarlig i Solcellespesialisten, Ola S. Johansson, på Norges energidager. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Hvis solkraftproduksjonen kan strupes for å styre spenningen, kan nettselskapene unngå store investeringer.

  • Øyvind Zambrano Lie

Spenningen i 230-voltnettet ut til kundene må være mellom 207 og 253 volt. Ved avvik kan elektrisk utstyr bli ødelagt. For å utnytte det tillatte området setter gjerne nettselskapene spenningen ut fra transformatoren til over 230 volt, for eksempel 240 eller 245. Jo lenger bort fra trafoen man kommer, desto...
Artikkelen er 564 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.