østebrøt
Partnerskapet med Cloudberry vil bidra til utviklingen av industrielle digitale løsninger skreddersydd for fornybar energi, sier Stig J. Østebrøt, administrerende direktør i Captiva. Foto: Stein Arne Bakken

Også småkraftbransjen bør kunne dra nytte av resultatene fra satsingen som skjer i regi av FME-senteret HydroCen ved NTNU i Trondheim.

  • Stein Arne Bakken

Norge ligger på verdenstoppen med sin vannkraftforskning.  – Det er åpenbart at forskningen på vannkraft frembringer kunnskap som vil være av verdi for utbygging og drift av småkraftverk. Samtidig har vi et stort antall småkraftverk her i landet som vil kunne fungere som et stort «levende laboratorium» og gi mye...
Artikkelen er 697 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.