mjøs
Marte Mjøs Persen (Ap) måtte allerede på sin første dag på jobb svare på spørsmål om Fosen. Den saken vil nok følge henne en tid framover også. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Representanter for reineierne hevder OED forsøker seg på omkamp.

  • Øyvind Zambrano Lie

Utvidet med sitater etter Persens møte med reindriftsnæringa. 11. oktober avgjorde Høyesterett at konsesjoner til vindkraftutbygging på Fosen var ugyldige fordi utbyggingen krenker reindriftssamenes rett til kulturutøvelse. «Dommen i Høyesterett er en stor seier for samene og vil få konsekvenser for andre utbyggingssaker i samiske reindriftsområder. Vil statsministeren komme til...
Artikkelen er 443 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.