mast
Illustrasjonsfoto: Øyvind Lie

Det ville bedret forsyningssikkerheten i Finnmark og gitt mer kapasitet til markedet. Spørsmålet er om det er verdt det.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett og Fingrid har undersøkt forbedringer på grenseforbindelsen mellom Finnmark og Finland, et arbeid som omtales i den fellesnordiske perspektivrapporten for nettutvikling, som nå er klar. Den eksisterende forbindelsen er en svært lang 220 kV AC-ledning med begrenset kapasitet. Nettet i Finnmark består av relativt svake 132 kV-forbindelser, og det...
Artikkelen er 452 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.