persen
Energiminister Marte Mjøs Persen (Ap). Foto: Øyvind Zambrano Lie

Kan føre til at markedet tilpasser seg, slik at prisene blir høyere i periodene hvor de ellers ville være lavere, ifølge energiministeren.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hvilken mulighet har regjeringen til å innføre en makspris på strøm etter lov om pristiltak, og vil regjeringen gjøre dette, spurte Rødts Sofie Marhaug nylig energiminister Marte Mjøs Persen i et skriftlig spørsmål. Hun påpekte at NVE i fjor justerte i 2020 de estimerte drifts- og vedlikeholdskostnadene for vannkraftverk til...
Artikkelen er 434 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.