sk4
Fra leggingen av Skagerrak 4-forbindelsen. Foto: Robert Hansen

«Merkelig at Norge importerer mindre kraft når det er billigere i Europa enn vi eksporterer når det er dyrere», skriver Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Kraftimporten på Skagerrak 4 begrenses av feil som gjør at det tar to døgn å snu hovedretningen for flyten. Vi kan kun importere 1100 MW fra Danmark, mens vi derimot kan eksportere 1700 MW. Det betyr at vi importerer mindre strøm når prisen er lav i Europa enn vi eksporterer...
Artikkelen er 333 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.