nygård
Seniorrådgiver Arne Roar Nygård i Elvia presenterte sitt doktorgradsarbeid innenfor «reverse engineering» under et Energi Norge-seminar om cybersikkerhet i begynnelsen av november. Foto: Atle Abelsen

Leverandørkjedene har seilt opp som et av de svakeste leddene i kjeden av cybersikkerhet for kraftselskapene.

  • Atle Abelsen

Det siste året har det blitt klart at den for øyeblikket kanskje største cybertrusselen mot kraftselskaper og andre infrastrukturselskaper er kompromitterte underleverandører. Hittil har selskapene hatt tillit til at leverandørene av systemer og komponenter selv sørger for at produktene de selger er ukompromittert av skadevare og andre modifiseringer av utstyret....
Artikkelen er 797 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.