yara herøya
Yara kan på sikt få full elektrifisering av sin ammoniakkproduksjon på Herøya i Porsgrunn. Foto: Yara

Tre store hydrogenprosjekter får til sammen over en milliard kroner i støtte fra Enova.

  • Øyvind Zambrano Lie

Støtten ble presentert i en pressekonferanse fredag morgen, og omtales av både regjeringen og Enova. Horisont Energi vil sammen med Equinor og Vår Energi bygge et storskala-anlegg for lavutslipps ammoniakkproduksjon Barents Blue Ammonia på Markoppneset i Finnmark, 43 kilometer fra Hammerfest. Ammoniakken skal lages fra gass og CO2en skal fanges...
Artikkelen er 203 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.